Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„Naš grad u očima najmlađih“ uskoro u „Semberskim novinama“


„Semberske novine“ su objavile konkurs za učešće predškolskih ustanova u projektu pod nazivom „Dječiji svijet”, u okviru kog će u svakom broju„Semberskih“ biti predstavljena po jedna predškolska ustanova sa područja Semberije i Majevice i objavljeni likovni radovi mališana te ustanove. 


Konkurs je otvoren  do 6. novembra ove godine, a potrebno je da predškolske ustanove, uz prijavu, dostave 20 likovnih radova njihovih mališana. Tema radova je „Naš grad u očima najmlađih“, a tehnika i veličina crteža su po slobodnom izboru autora. Obrazac prijave, koji se može preuzeti na internet-stranici „Semberskih novina“ www.semberskenovine.ba u kategoriji „Dječiji svijet“, šalje se isključivo u elektronskom obliku na elektronsku adresu [email protected]
Izbor najboljih pristiglih radova, vršiće Komisija koju je imenovala direktor „Semberskih novina“, a ovi radovi će učestvovati u daljem takmičenju. 
- Radovi koji uđu u uži izbor biće objavljeni i za njih će moći da glasaju predstavnici drugih predškolskih ustanova, po principu izbora tri najbolja rada koja će predstavljati predškolsku ustanovu u završnoj fazi takmičenja, a pravo glasanja nema ustanova čiji su radovi predstavljeni u tom broju - pojasnila je direktor „Semberskih“ Dušanka Gavrić, ističući da je ovo prilika za predškolske ustanove da se predstave široj javnosti.
Šef odsjeka u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović je navela da Gradska uprava podržava ovaj projekat.
- Jednake mogućnosti za učešće u ovom projektu imaju i Javna ustanova Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, kao i privatne predškolske ustanove sa područja našeg Grada, mališani iz ovih ustanova će moći da se zabave na kreativan način, ali i roditelji da upoznaju rad vrtića - istakla je Mlađenovićeva.