Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Povećani iznosi učeničkih i studentskih stipendija


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas rješenja o dodjeli stipendija za učenike generacije 13 osnovnih i pet srednjih škola sa područja Grada, kao i za petoro učenika sa smetnjama u razvoju.


- Potpisivanje stipendija učenicima generacije je jedna od najprijatnijih dužnosti koje može da ima gradonačelnik, jer time dajemo podršku mladim ljudima koji su najbolji među najboljim u svojoj generaciji. Pravo je zadovoljstvo dati podsticaj našoj talentovanoj djeci da što bolje uče i nadamo se da će veliki broj njih, nakon studiranja, da se vrati u naš Grad i zaposli se ovdje. Istovremeno, nismo zaboravili ni učenike s posebnim potrebama kojima svake godine takođe dodjeljujemo stipendije - podsjetio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, čestitajući učenicima i njihovim roditeljima na uspjehu.
Stipendije za učenike generacije osnovnih i srednjih škola su od ove godine uvećane i do 25 odsto - sa 80 na 100, odnosno, sa 170 na 200 konvertibilnih maraka. Za učenike sa posebnim potrebama stipendije su povećane sa 80, odnosno 120 KM na 100, odnosno 150 KM, u zavisnosti od ustanove u kojoj pohađaju nastavu.
Gradski menadžer Miloš Stevanović istakao je da Gradska uprava naročito vodi računa o djeci sa poteškoćama u razvoju.
- Nastojaćemo da obezbijedimo sredstva u gradskom budžetu u sledećoj godini da se sva djeca sa poteškoćama u razvoju stipendiraju - najavio je Stevanović, dodajući da je dugoročni cilj Gradske uprave da se podsticajima i podrškom tokom obrazovanja mladi zadrže na ovim prostorima.
Gradska uprava trenutno stipendira 151 učenika i studenta, a ove godine za stipendije je izdvojeno 220.000 KM iz gradskog budžeta.