Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Javna rasvjeta u GTC-u, pješačka staza na Pet Jezera


Naselje Pet jezera je od juče zasijalo novim sjajem. Na inicijativu mještana, u bloku GTC postavljena je javna rasvjeta, a u dijelu Ulice kralja Dragutina završena je izgradnja pješačke staze.


- Ono što smo obećali građanima, sproveli smo u djelo i zadovoljan sam što je sve urađeno po planu. Ovo je savremena led-rasvjeta, koja uz bolju osvijetljenost, omogućava i uštede. Zahvaljujući ovome, GTC naselje je dobilo potpuno novi izgled - naveo je načelnik Odjeljenja za stambeno-kominalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović.
Ukupno je postavljeno 29 stubova javne rasvjete, a vrijednost investicije je oko 25.000 konvertibilnih maraka, što je finansirano sredstvima iz budžeta Grada.
Pješačko-biciklistička staza je duga ukupno 800 metara i građena je u tri faze.
- Poslednjom fazom smo završili dionicu dugu 250 metara i sada je staza u potpunosti završena. Ovo je prometan dio grada, imajući u vidu da mnogo mještana i rekreativaca ide prema manastiru Svete Petke i restoranu „Pet jezera“, pa će završetkom ove staze biti znatno povećana bezbjednost saobraćaja - pojasnio je Stojanović, dodajući da je treća faza u potpunosti finansirana sredstvima Gradske uprave za šta je izdvojeno 20.000 KM.