Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novih 1.400 metara asfalta u Novim Dvorovima


Stanovnici Drugog kvarta u Novim Dvorovima od prije nekoliko dana do kuća dolaze asfaltiranim ulicama. Asfaltirane su četiri ulice, ukupne dužine od oko 1.400 metara, za šta su Gradska uprava Grada Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice izdvojili oko 200.000 konvertibilnih maraka.


Prilikom zvaničnog puštanja u saobraćaj novoasfaltiranih ulica predstavnici Gradske uprave su kao odličnu ocijenili saradnju sa ovim Ministarstvom u kom je zamjenik Ministra Predrag Jović.
-  U Novim Dvorovima živi izbjeglo i raseljeno stanovništvo, pa su Grad Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice zajedničkim naporom učinili da ovaj dio Novih Dvorova dobije izgled kakav priliči savremenim naseljima. Mi smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja obezbjeđuje 70 odsto sredstava za projekte koje Ministarstvo realizuje u gradovima i opštinama - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i podsjetio da je nedavno i iz Ministrastva komunikacija i saobraćaja odobreno 350.000 KM za asfaltiranje puta prema graničnom prelazu Jamena.
Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Lalić je ocijenio da je, zahvaljujući predstavnicima Grada Bijeljina u zajedničkim zakonodavnim i izvršnim organima BiH, u prethodne četiri godine ostvarena dobra saradnja sa Savjetom ministara na projektima unapređenja infrastrukture, a da je ta saradnja, nažalost, izostala sa Vladom Republike Srpske.
Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović je najavio da će i preostale neasfaltirane ulice u ovoj mjesnoj zajednici biti završene u narednom periodu:
- Sve ovo bi brže završili kad bi i sa Vladom Srpske imali saradnju kakvu na infrastrukturnim projektima imamo sa Savjetom ministara BiH i zato se nadamo da će se uskoro promijeniti takav odnos Vlade prema Semberiji, u interesu svih ljudi koji ovdje žive - bio je jasan Stojanović.