Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„Kapetan Miša Anastasijević“ uspješnim kolektivima i pojedincima

U Bijeljini su krajem prošle sedmice svečano uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ kao dio projekta „Put ka vrhu“ čiji cilj je afirmacija preduzetništva, odnosno, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje.
Prema riječima direktora novosadske agencije „Medija invent“, koja stoji iza ovog projekta, Vlade Markanovića – njihov glavni  cilj je promocija uspjeha i uspješnih ljudi koji stvaraju nove vrijednosti i imaju viziju razvoja.
Na  svečanosti u Centru za kulturu „Semberija“ dodijeljenja su priznanja  pojedincima, institucijama i  preduzećima koja svojim radom i kvalitetom u 21 kategoriji promovišu privredni razvoj i društveny odgovornost na području Semberije, Majevice i Podrinja.
Prvi set priznanja uručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, a među laureatima su bili zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović za profesionalizam i stručni angažman u Savjetu ministara BiH, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj, dok je prvi čovjek opštine Lopare Rado Savić dobio prestižno priznanje kao najuspješniji načelnik u regionu.
Gimnazija „Filip Višnjić“ iz Bijeljine dobitnik je priznanja za najbolju obrazovne ustanove u regionu, a Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova. Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničko remontom zavodu Bratunac, za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću „Elektro-Bijeljina“, te bijeljinskom motelu „Braća Lazić“ za turističku ponudu. Među dobitnicima priznanja su i i Agrarni fond Grada Bijeljina i kompanije „ZP komerc“, „Intergaj“, „Buk promet“, „Semberka“, „PASS“, „Steko centar“, „Tereks kop“, „Falkon“, „Higra“, „Bodaksko“, „Atos osiguranje“, „Mlin Pavlović“.

Sudeći prema riječima poznatog književnika Pere Zubca, činjenica da se ovo priznanje dodjeljuje već 18 godina za redom, to govori dovoljno o njenom značaju da se pod likom i dijelom čuvenog zadužbinara Miše Anastasijevića njeguje poslovni razvoj i društvena odgovornost pojedinaca koji imaju zadatak da stvaraju bolji ambijent za buduće generacije, iz kojih će se iznjedriti budući laureati.