Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Stvaranje preduslova za privlačenje stranih investicija

Na sjednici Privrednog savjeta Grada Bijeljina održanoj 12. septembra predloženo je da se nastave aktivnosti na dobijanju sertifikata o lokalnoj samoupravi sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certificate), kao i aktivnosti na prikupljanju promotivnih materijala privrednih subjekata na teritoriji Grada radi procjene i izrade komparativnih prednosti za ulaganje.

Privredni savjet Grada Bijeljina je osnovan u julu ove godine i čine ga predstavnici lokalne uprave, privatnih kompanija, javnih komunalnih preduzeća, Područne privredne komore, kao i stručnjaci međunarodnih razvojnih agencija. Za glavne zadatke Privrednog savjeta određeni su podrška razvoju postojećih privrednih kapaciteta i stvaranju novih, podsticanje javno-privatnog dijaloga, stvaranje bolje investicione klime i privlačenje investitora, davanje inicijativa republičkim organima u cilju bržeg ekonomskog razvoja... Predsjednik Savjeta je Đorđe Slavinjak, direktor preduzeća „Spektar drink“, a potpredsjednik je savjetnik Gradonačelnika Vlado Simeunović.

Svi zainteresovani privrednici, potencijalni ulagači i građani mogu predložiti inicijative koje će se razmatrati na Privrednom savjetu preko elektronske adrese[email protected]