Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

U posjeti Zrenjaninu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić juče je boravio u radnoj posjeti Gradu Zrenjaninu tokom koje je, pored susreta i razgovora sa rukovodstvom Zrenjanina, posjetio Industrijsku zonu „Jugoistok“ i ustanove kulture u ovom gradu.

Posjeta je organizovana kako bi se učvrstila saradnja između dvije lokalne zajednice, ali i da bi se razmijenila iskustva u privlačenju stranih investicija, odnosno, razvoja koncepta industrijskih zona:

- Zrenjanin je po mnogim karakteristikama sličan Bijeljini – dva grada imaju približno isti broj stanovnika, veliki dio ekonomije je zasnovan na poljoprivredi, a imamo i slične razvojne planove. Uvjerili smo se da je Zrenjanin uspješno razvija svoju Industrijsku zonu i privlači investitore, pa s u zato ovdašnja iskustva koja su domaćini podijelili sa nama, dragocjena za Bijeljinu, istakao je gradonačelnik Mićić.

Domaćin delegaciji Grada Bijeljina, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je takođe naglasio važnost ovakvih susreta:

- Imamo prijatelje u Bijeljini i sa njima razmenjujemo sva pozitivna iskustva. U Zrenjaninu se od 1991. godine smanjuje broj stanovnika, dok se u Bijeljini stanovništvo stalno povećava i to nas oduševljava. S druge strane, naši pozitivni primeri su rad industrijskih zona i načini na koje pokušavamo da stvorimo nova radna mjesta, što je najvažniji zadatak ne samo u našem Gradu, već i u celoj Srbiji. Siguran sam da ćemo posle ovih razgovora biti i mudriji i videti u kojim pravcima bi saradnja naša dva grada mogla da se razvija, poručio je gradonačelnik Janjić.