Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Kormak i Mićić: Prednost dati ekonomiji

Prioritet lokalnih uprava i ostalih nivoa vlasti u BiH treba da budu aktivnosti koje vode ka približavanju ka Evropskoj Uniji, kao i rješavanje privrednih problema, složili su se ambasador SAD u BiH Morin Kormak i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u razgovorima u Bijeljini 23. juna:

- Najvažnije za sve građane je mogućnost da budu zaposleni i da ekonomski napreduju i to je prijeka potreba u svim dijelovima BiH. Nažalost, ovdje ovaj grad su nedavno pogodile poplave i to svakako otežava ekonomski oporavak, ali, Gradu Bijeljini mogu samo da čestitam na vidljivom oporavku od ove prirodne katastrofe, istakla je ambasador SAD.

Uz podsjećanje da se u Semberiji i dalje radi na otklanjanju posljedica poplava, ali i na zaštiti od novih izlivanja vodotokova, Gradonačelnik Mićić je zahvalio Kormakovoj za pomoć koju je Bijeljina u toku i nakon poplava dobila iz fondova SAD, prije svega USAID-a i projekta GOLD koji je namijenjen opremanju industrijskih zona i unapređenju poslovnog okruženja,  odnosno, privlačenju investicija koje će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta:

- Razgovarali smo i o temama koje se odnose na aktuelnu politiku. Lokalna uprava u Bijeljini potpuno podržava opredjeljenje međunarodne zajednice da u BiH ekonomiji treba dati prednost nad politikom, a naš grad može biti primjer ostalima u BiH za modele saradnje između različitih grupa stanovnika i zaštite prava svake od njih, zaključio je gradonačelnik Mićić.