Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Četiri aprilske srijede - četiri putopisna pripovijedanjaUdruženje građana „Sinergija plus“ i neformalno „Društvo autostopera“ organizuju „Putologiju“ – seriju od četiri putopisna pripovijedanja koja se tradicionalno održavaju svake aprilske srijede u Muzeju Semberije.
Ovogodišnju, četvrtu po redu, „Putologiju“ otvara 3. aprila Stevica Živanović iz Bijeljine pričom iz jugozapadne Afrike – o svom životu, radu i utiscima iz Namibije.
Sedam dana kasnije, pred publiku u Muzeju izlazi Aleksandar Savićević iz Beograda, koji donosi pomalo vremeplovnu priču o zanimljivom hobiju ili, prije načinu života – srednjevjekovnim viteškim turnirima u vremenu današnjem.
Ove godine na „Putologiji“ će pripovijedati i dvoje blogera iz Beograda koji pišu o putovanjima i raznim stranama svijeta.
U srijedu, 17. aprila o svom putešestviju po Nepalu i susretima sa tamošnjim ljudima pripovijedaće Dijana Kocić, a „Putologiju IV“ 24. aprila zatvara Miloš Petrović koji će govoriti o putovanju od sjevera na jug nepreglednog Sibira.
Pored Muzeja, projekat „Putologija IV“ podržala je i Gradska uprava Grada Bijeljina.
Ulaz na sva pripovijedanja je besplatan.