Official web site of
The City of Bijeljina

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДОМА КУЛТУРЕ У БАТКОВИЋУ


Фото: Гордана Перић Живановић
 
Радови на изградњи зграде дома културе у Батковићу почели су јуче. Почетку прве фазе радова присуствовао је и градоначелник Љубиша Петровић који јe том приликом рекао да је за ово семберско село 26. септембар велики дан.
- Након неколико деценија обећања од стране претходних политичких гарнитура, ово село ће коначно добити нову, савремену, зграду дома културе - рекао је Петровић и додао да су у Батковићу, осим за овај објекат, средства из градског буџета, између осталог, издвојена и за изградњу бине на отвореном у парку „Липик“, на којој су радови већ почели прошлог мјесеца. 
 
Млади мјештани Батковића већ дуги низ година користе просторије неких постојећих објеката за одржавање часова фолклора и друге друштвене активности. Изградњом новог дома културе, биће створени одговарајући услови за њихов рад, какве и заслужују, али и за одржавање других културно-умјетничких догађаја.
 
Градоначелник се осврнуо на детаље везане за изневјерена обећања која су се тицала изградње једног оваквог објекта.
 
- О изградњи нове зграде дома културе претходници су причали годинама, боље речено деценијама уназад. Међутим, све су то била празна обећања, јер о реализацији идеје изградње није у претходне четири године пронађен ни један документ у Градској управи, чак ни иницијатива, а то говори много - истакао је Петровић.
 
Имајући све наведено у виду, односно затечено стање, Градској управи није преостало ништа друго до да се бави рјешавањем поменутог проблема. Израђено је идејно рјешење и пројектно-техничка документација, а у мају текуће године већ је био расписан тендер за избор наповољнијег понуђача за извођење грађевинских радова. Прва фаза изградње ће коштати 140.000 конвертибилних марака, док је укупна вриједност радова 1.100.000 КМ.
 
Шеф Кабинета Градоначелника Милан Лазаревић, изразио је захвалност градоначелнику Петровићу и подсјетио да су у претходне четири године улагања у ово село и за потребе омладине, дјеце и других генерација била никад већа, те да ће таква пракса бити настављена и у будућности, јер простора за унапређење инфраструктуре у Батковићу, али и Семберији уопште, увијек има. 
 
- Радује нас чињеница да има потребе за објектима ове намјене у селима, јер то значи да се друшвени живот враћа у сеоска подручја, а док постоје села, постојаће и држава и народ – оцијенио је Лазаревић.