Official web site of
The City of Bijeljina

Ускоро почиње други „БН Класик фест“



Бијељина ће 7-10. марта 2024. године бити домаћин другог „БН Класик феста“ у организацији Града Бијељина и УПМРС „Музика Арто“.

Фестивал је едукативног карактера и мјесто инспиративних сусрета ученика, студената, професора музичких школа и Академија из Републике Српске и региона, а циљ овог пројекта је афирмисање младих талената и културе кроз класичну музику. Бијељинској публици ће се на концертима, мајсторским радионицама и предавања током четири фестивалска дана представити велика  имена класичне музике - Владимир Марковић, Никола Пековић, Санел Реџић, Наташа Митровић, Александра Радосављевић, Арсен Чаркић, Ненад Качар, Дејан Јанковић, Милена Зеленовић, Драгана Ђурић и Јулијана Шуловић. 

Свечано отварање Фестивала заказано је за 19.00 часова 7. марта у Соколском дому, када ће наступити познати београдски пијаниста Невен Шобајић. Другог дана Фестивала од 20.00 часова у Великој сали Центра за културу „Семберија“ резервисан је за наступ „Београдског соул секстета“, а 9. марта у Соколском дому од 19.00 часова представиће се Новосадски гудачки квинтет.
Концертом полазника мајсторских радионица 10. марта у Соколском дому биће затворено друго издање „БН Класик феста“
 
Улази на све фестивалске догађаје су бесплатни.