Official web site of
The City of Bijeljina

ПЕТРОВИЋ: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ДА УЧИ ОД БИЈЕЉИНЕ


 
Градоначелник Љубиша Петровић јуче је Влади Републике Српске за министра просвјете и културе уручио поклон у виду мапе Града Бијељина са јасно означеним школама и вртићима у којима је ове године рађена реконструкција или обнова, односно гдје ће тек бити изведени радови по јавним набавкама које су у току.
 
Град је из буџета за 2023. годину  издвојио укупно 1.373.670,85 конвертибилних марака за реконструкцију, обнову и опремање школа и вртића, иако су та улагања дужност и надлежност Министарства просвјете и културе.
 
Најновија расписана јавна набавка је за изградњу школе и вртића у Доњем Црњелову, а јавна набавка која је расписана раније, али је блокирана и Град ће је проводити поново, јер су средства за ту сврху већ обезбијеђена, је реконструкција крова на Основној школи „Јован Дучић“ који није мијењан откако је изграђена школа - посљедњих 70 година. Ових дана се очекује почетак радова и на обнови ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сувом Пољу, чија је вриједност 97.000 КМ. 
 
- Све забодене заставице су дјело актуелне градске власти, Одјељења за друштвене дјелатности на челу са Љубишом Станишићем и Кабинета градоначелника! Од министарке очекујемо да бар једну заставицу и она забоде, јер је основно образовање у ресору Министарства просвјете и културе, а не Града - био је јасан Петровић и додао да је поклон Града Бијељина лијеп, велики и вриједан и да се сад чека да се види да ли ће министарка узвратити „поклоном“, не за њега или Градску управу, већ за дјецу Бијељине.
 
Дјеца Бијељине свакодневно нижу успјехе и доносе медаље и признања како са републичких и државних такмичења тако и са регионалних, европских и свјетских такмичења.
 
- Дјеца Бијељине су дјеца Републике Српске, заслужују да уче, расту и стасавају у достојанственим условима, па Министарство треба да престане да се срамоти и почне да народни новац усмјерава ка дјеци и образовању, јер народна изрека - „ако желите да уништите један народ, почните од образовања“ није изречена случајно - поручио је градоначелник Петровић.