Official web site of
The City of Bijeljina

Пљускови и локалне непогоде могући и у наредних седам дана



ДОПУНСКИ МЕТЕОРОЛОШКИ и ХИДРОЛОШКИ БИЛТЕН
ДАТУМ И ВРИЈЕМЕ (ЛОК.) 05.06.2023. (11.00)
 
Најава и упозорење за целу Републику Српску: нестабилно време уз честе падавине и локалне непогоде у периоду од 05. 06. до 12. 06. 2023. 
 
Нестабилно време које је трајало током већег дела маја месеца и почетком јуна, наставиће се и наредних дана у целом региону западног Балкана.
 
Дневни развој облака донеће јаче пљускове са грмљавином, локалне непогоде уз обилне падавине у кратком периоду и појаву града понегде.
 
Нестабилно ће бити у целом периоду, а јаче падавине се од уторка до четвртка (06.06-08.06.) очекују на истоку и северу. На југу ће бити ређа појава пљускова.
 
То тренутним прогнозама, значајнија стабилизација времена се не очекује у наредних 7 до 10 дана.
 
Због локалног карактера пљускова није могуће унапред знати тачну локацију појаве обилних падавина, а количина падавина ће знатно варирати. 
 
Јаке падавине у кратком временском периоду могу изазвати појаву и изливање бујичних водотока, клизишта, проблеме са оборинским водама и појаву урбаних поплава.
Због честих и обилних падавина у претходном периоду тло је засићено влагом, тако да и умерена количина падавина у наредном периоду може изазвати појаву бујичних поплава.
 
Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић


Упозорава се становништво посебно уз бујичне водотоке на максималну будност и предузимање превентивних мјера заштите материјалних добара која би могла бити заплављена услед поновног изливања бујичних водотока.