Official web site of
The City of Bijeljina

Одржана седма редовна сједница Скупштине Града Бијељина




Скупштина Града Бијељина усвојила је на седмој редовној сједници актуелног сазива већину приједлога који су се нашли у коначној верзији Дневног реда.
 
-  Разматрано је двадесет тачака Дневног реда. Усвојен је нацрт ребаланса буџета Града Бијељина, који предвиђа повећање средстава са око 51,5 милиона на 57,9 милиона конвертибилних марака, и упућен је на јавну расправу. Скупштинска већина није усвојила извјештај о извршењу буџета за првих 6 мјесеци текуће године, уз критику да буџет није извршен у довољном проценту. Такође, усвојени су и Програм рада зимске службе, Програм утрошка средстава прикупљених на рачуну посебних намјена по основу боравишне таксе, Локални план акције у области инвалидности, Извјештаји о раду за 2020. са програмима рада за 2021. годину АД „Водовод и канализација“ и ЈУ Центар за социјални рад, Приједлог закључка о додјели градских признања, као и друге одлуке и извјештаји  - истакао је предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић.
 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић сматра да критике нацрта ребаланса и извјештаја о извршењу буџета од стране скупштинске већине нису аргументоване нити утемељене.
 
- Основни разлог због кога сам предложио овај нацрт ребаланса буџета је измирење дуга од 1,7 милиона конвертибилних марака, који је настао у 2020. години због веће потрошње него што је то било предвиђено буџетом. Такође, разлог је и укључивање неискориштених кредитних средстава у буџет, у износу од 3,5 милиона конвертибилних марака, која ће бити искориштена за прелазак система јавне расвјете на „лед“ технологију, пројектовање нове спортске дворане и завршетак радова на новој аутобуској станици и соколском дому. Нацртом ребаланса у буџет је укључена и банкарска гаранција у вриједности од један милион конвертибилних марака, која ће бити искориштена за експропријацију земљишта за изградњу дринског насипа. Усвојене су и одлуке о додјели бесповратних средстава привредницима погођеним последицама пандемије вируса Корона и о откупу земљишта за проширење гробља у Батковићу - нагласио је градоначелник Петровић.