Official web site of
The City of Bijeljina

БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ




Бијељина ће и наредне године бити један од градова - домаћина Међународне  бициклистичке трке Београд – Бања Лука, која ће се одржати у посљедњој седмици мјесеца априла.

Владимир Куваља, директор Бициклистичког савеза БиХ, највио је да ће Бијељина по тринаести пут бити домаћин циља друге и старта треће етапе трке Београд – Бања Лука.

„Бијељина је као домаћин  овогодишње трке показала свој велики потенцијал као туристички град. Сви учесници и гости оцјенили су Бијељину као најбољег домаћина. У наредном периоду планирани су састанци са осталим градовима и општинама како би се договорио тачан термин одржавања трке. Пријаве земаља и такмичара ће бити у току новембра и децембра, очекујемо сличан број екипа као и претходне године.“, истакао је Куваља.

Градоначелник Љубиша Петровић најавио је иницијативу Градске управе да се у Бијељини сљедеће године окупе сви градоначелници и начелници општина и градова домаћина.

„Град Бијељина ће у наредном периоду промовисати  бициклизам. Тежићемо да што више подржавамо бициклизам као спорт.“, нагласио је Петровић.

Градоначелник је истакао да је организација овог догађаја на високом нивоу и да је за Град Бијељину велика част и задовољство бити домаћин једног оваквог међународног догађаја.