Official web site of
The City of Bijeljina

Пријетње Радике Марића савјетнику градоначелника


 
Тродеценијском шерифовању Радике Марића семберским фудбалом не назире се крај, а доказ томе су његове пријетње савјетнику градоначелника Радиши Петровићу уочи вечерашње Скупштине општинског фудбалског савеза, због чега је против њега Петровић поднио кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву.
 
Пријетње савјетнику градоначелника упућене су у телефонском разговору преко трећег лица, а поред најогавнијих и највулгарнијих увреда, Марић је упутио и отворене пријетње сродницима Петровића - родитељима, супрузи, али и његовом малољетном сину. Лице преко кога су пријетње упућене, а и раније за вријеме изношења спорних пријетњи упозорило је Марића да може бити процесуиран због изговореног. Марић је, с друге стране у свом безобразлуку и саможивости истрајао до краја, рекавши да га за то није брига и да ће изречено поновити и пред полицијом. 
 
Марић је правосудним органима већ од раније познат јер је у својој дугогодишњој каријери спортског радника, у којој је истовремено обављао и по 5 или више функција, бивајући за сваку масно плаћен. Он је за то вријеме више пута био осуђиван, али и дисципилински кажњаван што довољно говори о томе како је своју шерифску значку присвојио не поштујући закон али ни друге, ниже прописе. 
 
Сума сумарум, девет мјесеци затворских казни Марић је платио 22,5 хиљаде, уз новчане казне у износу од 16 хиљада марака, односно, укупно 38,5 хиљада марака, док је са друге стране према једној од правоснажноих пресуда, преваром нерегисторавних и непостојећих клубова отуђио више од 207 хиљада марака. Ништа од овога Радику Марића не спречава да и даље извршава функције у фудбалским савезима Републке Српске и БиХ, око чега је и настао проблем након што је Петровић вршио легално лобирање на избор новог предсједника Општинског фудбалскиог савеза, а Марић је очигледно сматрао ту позицију својом монархистичким правом. 
 
Да ли и над самопрозваним шерифом постоји закон показаће се у епилогу кривичне пријаве коју је савјетник Петровић поднио, а у којој се образлаже основ сумње за остварење елемената кривичног дјела Угрожавање сигурности, по Кривичном законику Републике Српске.