Званична интернет презентација
Град Бијељина

Јавни позив за подршку МСП у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће - "EU4Business Recovery"
У оквиру пројекта "EU4Business Recovery – Одговор на COVID-19" објављен је Јавни позив за подршку малим и средњим предузећима (МСП) у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће. Рок за пријаву је 12. децембар 2021. године.
 
Циљ Јавног позива је да допринесе повећању капацитета послодаваца за развој нових производа и услуга, дигитализацију и ефикасније коришћење ресурса. Такође, циљ је подржати одабране послодавце да постану отпорнији кроз усвајање одрживих модела пословања, диверсификацију производних профила и тржишта, при чему ће задржати постојећу радну снагу и постепено створити предуслов за стварање нових радних мјеста. 
 
Прихватљиви апликанти морају да испуњавају сљедеће условe: да су правна лица регистрована на територији Републике Српске/БиХ, да припадају категорији микро, малих и средњих предузећа, да обављају дјелатности које се односе на производњу текстила, одјеће, коже и сродних производа и да буду директно одговорни за припрему и управљање пројектом.
Укупан буџет Позива износи 1,4 милиона евра. Износ бесповратних средстава по пројекту креће се у распону од 70.000 до 100.000 евра.
 
У периоду од 15.11. до 19.11.2021. године ће се одржавати онлајн инфо сесије за додатне инструкције и информације у организацији Међународне организације рада (ILO). Заинтересовани апликанти требају да се пријаве за учешће на инфо сесијама на мејл [email protected].
 
У прилогу овог обавјештења налази се Апликациони пакет, а детаљне информације доступне су ОВДЈЕ
 
Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл [email protected] потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

Апликациони пакет 1.59MB