Званична интернет презентација
Град Бијељина

Градоначелник Петровић: Срећан Дан Рома!
Поводом Свјетског дана Рома, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је грађанима ромске националности упутио честитку у којој се истиче:

Поводом Свјетског дана Рома, ромској заједници у Граду Бијељина упућујем срдачне честике и жеље да се на овај дан подсјетимо на важност очувања културног богатства и разноликости у Семберији, чему важан допринос дају ромска култура и традиција.

Дан Рома је и прилика да се подсјетимо да Град Бијељина чини велике напоре да суграђани ромске националности, поготово они социјално најугроженији, добију услове за живот какве имају и остали грађани и да се на што равноправнијим основама укључе у друштвени живот наше локалне заједнице. Вјерујемо да сви људи, без обзира на националност, заслужују исте могућности да се образују, привређују и, у цјелини, живе животом какав приличи савременом добу. Зато, у сарадњи са организацијама које окупљају или су посвећене унапређењу положаја Рома, локална управа годинама спроводи низ социјалних програма – од подршке образовању и запослењу до изградње стамбених јединица за социјално најугроженије ромске породице. Опредијељени смо да наставимо са таквом политиком, јер желимо да Семберија буде примјер толеранције, равноправности и солидарности.

Срећан Дан Рома!