Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА БОГАТИЈА ЗА 283 НАСЛОВА
Представници Градске управе донирали су данас двије стотине осамдесет и три књижевна дјела градској библиотеци.

Градоначелник Петровић је, обраћајући се присутни новинарима, рекао да Град Бијељина наставља традицију поклањања књига ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ и искористио прилику да честита запосленима освајање признања за најбољу библиотеку  у Републици Српској које носи име Ђорђа Пејановића.

- Оквирна вриједност данашње донације је 4000 КМ, а дјела су намијењена дјеци, али и одраслима. У договору са руководством и запосленима у Библиотеци  бирали смо најатрактивније и најтраженије наслове. На овај начин дајемо допринос  повећању броја књижевних дјела којима располаже ова установа културе - рекао је Петровић.

Он је апеловао на друштвено одговорна предузећа и појединце да донирају наслове и изразио захвалност онима који су то већ учинили.

Директор Библиотеке, Жељана Арсеновић, захвалила је градоначелнику Петровићу што је наставио вишегодишњу традицију поклањања књига Библиотеци у оквиру Пантелинских дана. У оквиру дониране литературе највише је белетристике и књига за дјечије одјељење, додала је Арсеновићева.