Official web site of
The City of Bijeljina

Пријем за кошаркашке шампионе


 
Поводом освајања првог мјеста у шампионату Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је приредио пријем за играче и руководство Кошаркашког клуба „Будућност“.
- Велико нам је задовољство што ће Бијељина имати два премијерлигаша у наредној сезони. Још нам је драже што је титула освојена након великог преокрета у утакмици пред пуном салом у Источном Сарајеву. Кроз буџетски оквир ћемо обезбиједити више средстава за нашег новог премијерлигаша, јер овај ранг такмичења изискује и више трошкова. Овим момцима желим нове успјехе, да остану не само добри спортисти, него и добри људи - поручио је градоначелник Петровић.
Пријему је присуствовао и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, који је и предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске.
- Наши спортисти и клубови који остварују врхунске резултате заслужују подршку Града. Бијељина је дуго времена град кошарке и ови резултати то потврђују. „Радник“ је прошле године освојио титулу у Првој лиги са највише домаћих играча, сада и „Будућност“ има велики број домаћих играча. Треба да улажемо више у инфраструктуру за бављење дворанским спортовима и тај проблем треба што прије да рјешавамо - истиче предсједник Ђурђевић.
Тренер и директор „Будућности“ Даријо Чојић је нагласио да воде рачуна о подмлађивању играчких постава.
- Ми смо једини клуб у граду и регији који је са све четири млађе селекције прошао на завршне турнире на нивоу Републике Српске. Сљедеће године ћемо регистровати и кошаркашку академију намијењену искључиво малољетним играчима, који ће играти у Другој лиги, а циљ нам је пласман у Прву лигу - најављује Чојић.