Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОКЛОНИО 277 НОВИХ НАСЛОВА НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ



Градоначелник Љубиша Петровић, поклонио је 277 нових наслова Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини, како би књижни фонд био разноврснији и богатији.

Народну библиотеку „Филип Вишњић“ из Бијељине посјети више од 10.000 читалаца који бирају различиту литературу из богатог књижног фонда.

„Да јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" има још богатију колекцију и оправда епитет да је једна од најпосјећенијих и најбогатијих библиотека у Републици Српској и БиХ и да се са институцијом Народне библиотеке поносимо  и да у њу долазимо по омиљене наслове као и оне наше обавезне школске лектире коју наши будући академски грађани треба да усвоје и да обогате свој језик“, поручио је градоначелник Петровић.

Ово је веома значајно за Библиотеку у Бијељини која броји 113.000 књига.

„Градска управа традиционално донира књиге нашој библиотеци и ми изражавамо захвалност Градској управи на челу са Градоначелником што ту традицију нису прекинули ове године и што су велики број донирали нашој установи“, нагласила је директор Народне библиотеке Жељана Арсеновић. 

​Овим вриједним поклоном биће обогаћено, како одјељење за одрасле тако и за дјецу која тек откривају свијет књига, а самим тим развијају културу говора.