Official web site of
The City of Bijeljina

ТАТЕ СУ СИНОЋ ИГРАЛЕ ЗА ДЈЕЦУ


Фото: Гордана Перић Живановић
 
У препуној спортској сали у Рачанској улици синоћ је одржана хуманитарно-ревијална манифестација „Тате играју за дјецу“.
 
Организатори овог догађаја били су вртићи „Чика Јова Змај“ и „Драган и Зоран“, а покровитељ Град Бијељина.
 
За публику у којој су углавном били њихове тате, маме, баке и деке, али и њихових другари из вртића, малишани из ове двије предшколске установе извели су програм којим су представили шта су све научили и чиме се баве током боравка у вртићима, а у завршници вечери њихови очеви су одиграли фудбалску утакмицу.
 
Љубиша Станишић из градског Одјељења за друштвене дјелатности изразио је захвалност свима који су узели учешће у овом спортском догађају, али и бројној публици која је уживала и приредила праву навијачку атмосферу.
 
- Велико хвала творцима идеје да очеви дјеце која похађају наставу у ова два вртића, а који су, углавном, професионални фудбалери „Радника“, одмјере снаге и покажу своје фудбалско умијеће пред најмлађим суграђанима, али и мало старијом публиком, а све са циљем промовисања хуманитарних циљева - рекао је Станишић и додао да је Градска управа са великим задовољством подржала идеју коју су представили директори ова два вртића - Горан Гашић и Славиша Вујановић.
 
Он је нагласио да је све ово била још једна у низу одличних промоција спорта и подршке предшколском образовању, по чему је Град Бијељина препознатљив као лидер у Републици Српској.
 
Горан Гашић, директор ПУ „Драган и Зоран“ је рекао да је укупно седамдесеторо малишана из овог вртића учествовало у Програму, те да је ријеч о дјеци из старијих вртићких група.
 
Према његовим ријечима, идеја је настала прије неколико мјесеци у неформалном разговору са директором вртића „Чика Јова Змај“.
 
Славиша Вујановић, директор вртића „Чика Јова Змај“, се осврнуо на значај комуникације малишана, њихових родитеља и предшколских установа.
 
- У циљу промоције спорта код дјеце предшколског узраста, дошли смо на идеју да организујемо једну овакву активност која ће имати хуманитарни карактер. Вечерашњи догађај је само доказ унапређења сарадње између два вртића, али и вртића и Градске управе - казао је Вујановић и додао да је ово јединствена манифестација на простору Републике Српске која ће прерасти у традицију у годинама које слиједе.
 
Цијена улазнице је  била симболична - три конвертибилне марке, а цјелокупан приход од продаје улазница бити прослијеђен на рачун Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју.