Official web site of
The City of Bijeljina

Најзад изабрани најповољнији понуђачи за запрашивање комараца, кошење путних појаса и уклањање амброзије



Након више од пола године упорних ометања поступака јавних набавки запрашивања комараца, односно, кошења путних појаса и амброзије на подручју града Бијељина, најзад су одабране најповољније понуде.
Потписивање одлука о избору најповољнијих извођача приближило нас је коначном извођењу ових радова, на корист свих наших грађана и заштите њиховог здравља. 
Нажалост, због непотребних одуговлачења, легла комараца у њиховој најранијој развојној фази, нису на вријеме третирана ларвицидно, што је еколошки најбољи метод, како је Град првенствено планирао. Сада преостаје третирање инсектицидом у сврху максимално могућег сузбијања и смањења броја већ излеглих комараца. Запрашивање ће обављати предузеће „Дезинсекција“ из Бијељине, које је било најповољнији понуђач.
Радови на кошењу су подијељени на више подручја – радове на кошењу путних појасева и уклањању амброзије у источном дијелу Семберије ће изводити ДОО „Радиша“, а у сјеверном и западном дијелу ДОО „Дис компани“. Упркос неодговорним поступцима скупштинске већине која је амандманом умањила средства намијењена за кошење, Градска управа је чврста у намјери да обезбиједи беспријекоран изглед појасева уз саобраћајнице и да уклони што више амброзије са јавних површина за које је надлежна локална управа.