Official web site of
The City of Bijeljina

СПРЕМА СЕ ЈОШ ЈЕДНА ПЉАЧКА ПОЉОПРИВРЕДНИКА




Празници су већ одавно прошли, а честитке са републичког нивоа власти и даље пристижу. Овога пута је Пореска управа Републике Српске, подручна јединица Бијељина, упутила око 1.300 опомена пољопривредним произвођачима који су у систему ПДВ-а, за подношење пореских пријава и то порез на доходак за 2021. и 2022. годину. Опомене се спремају и за пољопривредне произвођаче који нису у систему ПДВ-а, добиће их сва пољопривредна газдинства која су регистрована у АПИФ-у.

Иако шаљу опомене, чак ни они који их пишу не знају да одговоре на поједина питања о томе како ће се овај порез обрачунати и наплатити.

Зеленашење је законом забрањено, али како се онда зове онај режим који у септембру даје по 100КМ и улаже у рурални развој, а потом опорезује пољопривреднике за претходне двије године, гласа против укидања акциза, поскупљује струју и чији Предсједник јасно и гласно каже да ПДВ на плави дизел неће бити укинут?

Градска управа ће стати уз своје пољопривреднике и подржати их у сваком виду борбе за њихова права. Подршка неће изостати ни у случају протеста, стајаћемо уз наше домаћине одлучно у свим мјерама одбране од нове пљачке. Ипак, не заборавите ове муке када сљедећи пут будете гласали „за“ и „против“ и када вам буду махали тробојком и говорили како све ово раде јер „воле Српску“.