Official web site of
The City of Bijeljina

ЛОМЉЕЊЕ ЧЕСНИЦЕ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ


 
Поводом најрадоснијег православног празника, Божића, данас су, на платоу испред Градске управе, ломљене три чеснице које су носиле укупно 7 златника.

Догађају су присуствовали представници Градске управе на челу са градоначелником Љубишом Петровићем и велики број грађана.

Протојереј-ставрофор Зоран Петровић је освјештао божићни хљеб, а потом се обратио окупљеним вијерницима истакавши важност да се према другим људима односимо водећи се идејама доброте, чистоте и искрености.

- У сваком од нас је снага да у другом човјеку покренемо мир, радост, доброту. Тај кључ се крије у нама - рекао је протојереј Петровић.

Градоначелник Љубиша Петровић је присутним грађанима честитао Божић и изразио задовољство због присуства великог броја дјеце на данашњем догађају, јер су златници из чеснице били намијењени њима.

- Надамо се да ће добитницима златника то бити лијепа успомена на данашњи дан. Жеља нам је да се у будућности овако окупљамо сваког Божића, да у наредном периоду буде што више новорођене дјеце и да одрастају поштујући хришћанске вриједности - рекао је градоначелник Петровић.

Богдан Тољ, један од добитника златника, је истакао да је срећан што је баш на овај дан добио поклон.