Official web site of
The City of Bijeljina

220 БОЖИЋНИХ ПЕЧЕНИЦА ПОРОДИЦАМА БОРАЦА


 
Представници Градске управе и Борачке организације данас су подијелили печенице социјално угроженим породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и бившим борцима.

- Наставља се традиција додјеле печеница поводом Божића различитим борачким категоријама. Градска управа је за ову годину обезбиједила 220 печеница за социјално угрожене категорије борачке популације. Ово је начин да им се омогући смањење трошкова за предстојеће празнике. Имајући у виду да је за ову годину обезбијеђено више печеница него прошле године, настојаћемо да задржимо такву праксу и да сваке нредне године подијелимо већи број печеница - рекао је Младен Марић испред Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту.

Осврћући се на чињеницу да је материјално стање многих бивших бораца сада тешко, Миодраг Стевановић из Борачке организације у Бијељини је истакао да је потребно више бринути о овој популацији, да су њихова примања мала, те да је ово само један мали вид помоћи и олакшања за њих.

- Наша традијција је подјела печеница за борачку популацију слабијег имовинског стања. Желимо да им покажемо да нису заборављени. Осим печеница, подијељене су укупно 3 тоне брашна, које је даровао млин „Павловић“ - нагласио је Стевановић.

Бивши борац прве категорије, Љубинко Николић, се захвалио на печеници и истакао да је ово први пут да му је поклоњена печеница, те да му то много значи за кућни буџет. Захвалио се градоначелнику на овом гесту Градске управе.

Представница Удружења породица заробљених и несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, Смиља Митровић, је напоменула да је број оних који имају потребу за бесплатном печеницом многоструко већи од броја додијељених печеница, али су тренутне могућности, нажалост, веома ограничене.