Official web site of
The City of Bijeljina

ТРКА МАЛИХ ДЕДА МРАЗЕВА



У оквиру Зимског корзоа одржана је трка малих Деда Мразева, а суграђани су могли да за дјецу са Косова и Метохије донирају новац.

У празничној атмосфери око 400 дјеце од 6 до 12 година са капицама Деда Мраза трчало је градским тргом у Бијељини. Побједник трке је млада и успјешна атлетичарка Ема Ковач.

Организатори трке Град Бијељина, удружење „Визија младих“, „Твис Солушнс“ и хуманитарна организација „Срби за Србе“ презадовољни су одзивом дјеце, а свако од њих добило је пакетић и медаљу.

„Овај догађај је хуманитарног карактера са циљем да помогнемо дјеци са Косова и Метохије. Наравно, увијек нам је весело и велика је гужва, истакла је Љубица Млађеновић, шег одсјека у градском Одјељењу за друштвене дјелатности.

Из омладинске организације “Визија младих” истичу да је резултат њиховог рада осмијех дјеце.

“Без обзира на кратко вријеме које смо имали за припрему, савршеније је него што смо очекивали”, рекла је Рада Мићић предсједник организације “Визија Младих”

Хтјели смо да укључимо и дјецу, ипак су празници највише везани за дјецу. Циљ нам је да у будућности да се више посјетимо њима јер су они наша будућност. Зато смо ове године одлучили да се посветимо искљуциво дјеци, каже Андријана Вуковић из организације „Твис Солушнс“.

​Зимски корзо ће трајати до 14. јануара.