Official web site of
The City of Bijeljina

Прослављен Спасовдан



Храмови Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову и Новом насељу Бијељина и Градско занатско-предузетничко удружење „Предузетник“ из Бијељине обиљежили су крсну славу Спасовдан.
Парох храма у Горњем Црњелову протојереј Радмило Радовић подсјетио је присутне да је вјерни народ Црњелова овај храм подигао 1890. године, и да се од тада у њему непрестано служи православна литургија.
- Вазнесење Господње је један од највећих православних празника, а посебно је значајан за нас јер је крсна слава нашег светог храма. Ни актуелна ситуација није поколебала народ Црњелова да данас у великом броју присуствује литургији и прослави, то доказује нашу непоколебљивост у вјери и велику љубав према Господу и Цркви - истакао је свештеник Радовић.
Градоначелник Љубиша Петровић је присуствовао обиљежавању Спасовдана у Горњем Црњелову и Новом Насељу, гдје је разговарао са присутним грађанима и свештенством, као и  у Удружењу
„Предузетник“. Том приликом, захвалио се свим приложницима и учесницима у обнови храма у Горњем Црњелову и изградњи цркве у Новом насељу Бијељина.
- Традиционално присуствујем обиљежавању Спасовдана у Гоњем Црњелову, јер је он сједиште парохије којој је, до изградње храма у Доњем Црњелову, припадала и моја породица и за ово мјесто ме вежу многе лијепе успомене. Надам се да ћемо поштовање наших обичаја и крсних слава храмова успјети да пренесемо и млађим нараштајима, а Градска управа ће увијек подржавати рад Српске православне цркве и сабирање нашег народа у молитви и слози - нагласио је Петровић.