Official web site of
The City of Bijeljina

ПРИЈЕМ ЗА ЈУРИЈА ШИШКИНА И СТАНИСЛАВА МАЛИШЕВА



Градоначелник Љубиша Петровић организовао је данас пријем за највећег виртуоза хармонике данашњице Јурија Шишкина  и  једног од најпризнатијих свјетских извођача  дигиталне хармонике Станислава Малишева, учеснике 13. Фестивала „Дани хармонике“ који се од 4. до 7. јуна одржава у Бијељини и Угљевику.

 „Неколико година учествујем на Фестивалу, али ово је први пут да сам на пријему у Градској управи и велико ми је задовољство због тога. Захвалан сам градоначелнику на подршци, јер нам она итекако значи“, истакао је Шишкин и додао да су  Бијељина и Угљевик веома специфичне средине, када је ријеч о одржавању ове манифестације.

„Био сам на многим фестивалима широм Европе, али на овом  постоји нешто што се ријетко сусреће, а то је  љубав према музици, дјеци и својој култури. Овдје смо се данас окупили да га у договору са градоначелником унапређујемо и да би за њега цијели свијет чуо“, поручио је Шишкин.




Организатор фестивала Славиша Перић  нагласио је да  упркос пандемијским условима „Дани хармонике“ успјешно се изводе и на њима учествује 200 такмичара.  Подсјетио је да су ове године први пут одржане квалификације за свјетски куп хармонике у Минхену, на којима су изабрани представници БиХ – Радован Ивановић из Бањалуке и Вехдија Хоџић из Сарајева.
 
„Захваљујем градоначелнику и Градској управи на пријему и повјерењу, јер то говори о значају Фестивала за Бијељину. Договорили смо да заједничким снагама унапређујемо културу у нашем Граду“, рекао је Перић.

Градоначелник Љубиша Петровић казао је да је изузетно почаствован присуством музичких умјетника свјетског ранга.

„Желим да и наредних година добро сарађујемо и чинимо све да Фестивал из године у годину помијера границе и буде што масовнији. Од изузетног значаја је да виртуози свјетског гласа  преносе знање нашим младим талентима и да их на тај начин увјере како  дуготрајан и мукотрпан рад  доносе резултат и успјех“, указао је Петровић, додајући  да се на овај начин подиже културна свијест грађана, а да је обавеза Градске управе да такве активности подржи.

Посљедњег фестивалског дана, у бијељинском Центру за културу, вечерас у 20 часова, биће одржан гала концерт Јурија Шишкина, Станислава Малишева, као и лауреата овогод
ишњег фестивала.