Official web site of
The City of Bijeljina

Трећи дан без новозаражених



Епидемиолошка ситуација у Граду Бијељина се из дана у дан побољшава, за шта је најбоља потврда чињеница да три узастопна дана није пријављен ниједан нови случај инфицирања вирусом ковид-19, а у претходних седам дана, регистровано је само шест новозаражених грађана, истакнуто је на данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.
- Додатно охрабрује значајан пад постотка заражених од укупно тестираних грађана у претходних седам дана и вјерујемо да ће у наредном периоду бити још нижи. Ситуација јесте повољна, што је прилика да медицински радници и цијело друштво одахну, али све службе треба да буду приправне за случај да се епидемија поново рашири – истакли су представници Дома здравља и Болнице „Свети Врачеви“.

Тренутно је у Граду Бијељина регистровано 260 активних случајева ковида-19, од којих је тринаесторо грађана збринуто у Болници, од шест користи механичку потпору за дисање, а четворо је прикључено на кисеоник.
Говорећи о вакцинацији, директор Дома здравља др Данијела Ђукин је истакла да је 5. јуна вакцинисано око 1.000 грађана и да у Дому здравља има довољно вакцина „Спутњик“, „Синофарм“, „Астра зенека“ и „Фајзер“.

Овом приликом је и директор Бање Дворови Милорад Зекић обавијестио Градски штаб да се ова јавна установа постепено враћа својим редовним активностима, али да се, због вишемјесечног рада у ковид-систему, Бања суочава са бројним финансијким и техничким проблемима.