Official web site of
The City of Bijeljina

Осуђујемо напад на радника ЈКП „Градско гробље“




Јавно комунално предузеће „Градско гробље“ и Градска управа осуђују физички напад на радника овог предузећа Зорана Марковића и захтjевају од надлежних институција законску санкцију за починиоца овог дјела, саопштио је вршилац дужности директора ЈКП „Градско гробље“ Марио Томић.
 
- Полиција је обавјештена о овом догађају и извршила је увиђај. Зоран је 2. јуна око 8.00 часова, изненада и без повода, задобио ударац у главу отвореним дланом, а затим и ударац у предијелу руке лопатом, док је обављао своје радне задатке на гробљу у Пучилама. Нападач је бивши технички директор нашег предузећа Јовица Давидовић. Веома сам разочаран и огорчен бруталношћу овог напада јер наши радници предано и часно обављају тешке послове и никако не заслужују овакав третман, а посебно ми је жао јер је нападнут човјек који је скоро читав радни вијек обављао сличне врсте послова, коме је остало нешто више од годину дана до одласка у пензију и који је ветеран Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату. Такође, поносан сам на моје колеге, јер су остали прибрани у тешкој ситуацији и на насиље нису одговорили насиљем, тако су избјегли да дође до већих посљедица. Учинићу све да заштитим Зорана и све моје колеге, а имамо и безрезервну подршку Градске управе и градоначелника Љубише Петровића - истакао је Томић.
 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић сматра да је недопустиво да бивши руководиоци јавних предузећа брутално прогањају и нападају раднике. Позвао је надлежне институције да хитно и оштро реагују у овом случају, и да тако докажу грађанима да закон спроводе једнако за све.