Official web site of
The City of Bijeljina

ПЕТРОВИЋ ОБЕЋАО ПОМОЋ ГРАЂАНИМА У НАСЕЉУ ЛЕДИНЦИ



Неасфалтиране улице, нерегулисана електро-мрежа и снабдијевање градском водом, само су неки од неријешених инфраструктурних проблема који муче грађане Новог насеља „Кнез Иво од Семберије“ у Мјесној заједници „Лединци“.

„Проблем је и неуређен пут. Ту је рупа на рупи. Страшно! Канализација, вода... Све су то наши проблеми. Велики новац смо кроз разне дажбине дали када смо правили куће, од 3,5 до 5 хиљада конвертибилних марака по домаћинству и плус рента на све то! У почетку нисмо ни знали шта значи то плаћање за градско уређење земљишта, а заправо то је увођење расвјете, асфалтирање. Међутим, шест година живим овдје и ништа од тога још није ријешено“, каже становник овог насеља Горан Марковић.

Његов комшија Синиша Арсеновић нагласио је потребу да ово насеље, које је од центра града удаљено само 1600 метара, добије неопходну инфраструктуру.
„Преко два километра пута је неасфалтирано. Неколико улица нема расвјету. Градоначелник је изразио добру вољу да нам се изађе у сусрет и помогне, тако да  очекујемо од надлежних да ријешимо ове проблеме“, поручио је Арсеновић.





Градоначелник Љубиша Петровић договорио је са мјештанима да Градској управи доставе допис са инфраструктурним приоритетима, да би се што прије кренуло у њихову реализацију.
„Иако је скупштинска већина амандманима на буџет умањила 600.000 конвертибилних марака  за унапређење комуналне инфраструктуре, потрудићемо се да ови људи већ у овој години добију асфалтиране улице и јавну расвјету, као и бољу услугу у вези са сакупљањем комуналног отпада“, истакао је Петровић.

Он је додао да је неопходно да се грађанима  новац којим су платили накнаде и ренте, врати на овај начин.

 „Најбитније је да се држимо договора са грађанима. Ако је то 100 метара асфалта, нека толико буде и урађено. Хоћемо да градимо повјерење, а не да се слаткорјечиво испричамо и да се послије тога ништа не уради. Желим да ми из Градске управе овдје долазимо са образом више пута годишње и да иза нас остану резултати“, поручио је Петровић.