Official web site of
The City of Bijeljina

ТАТЕ ИГРАЈУ ЗА ДЈЕЦУ У ЧЕТВРТАК


Фото: Гордана Перић Живановић
 
У четвртак, 29. фебруара, у спортској сали Гимназије у Бијељини, са почетком у 19 часова, биће одржана хуманитарно-ревијална манифестација „Тате играју за дјецу“.
 
Организатори овог догађаја су вртићи „Чика Јова Змај“ и „Драган и Зоран“, а покровитељ догађаја је Град Бијељина.
 
Програмом је предвиђен низ активности у којима ће учествовати дјеца која похађају одговарајуће програме у овим предшколским установама, али и њихови очеви који ће у завршници вечери одиграти фудбалску утакмицу.
 
Директор Вртића „Драган и Зоран“, Горан Гашић, појашњавајући одакле је потекла оваква идеја, рекао је да је до исте дошло уз консултацију са директором Вртића „Чика Јова Змај“, Славишом Вујановићем, још прије неколико мјесеци.
 
- Мотив за овај догађај и утакмицу између очева дјеце из ова два вртића је чињеница да су многи од њих успјешни футсалери из Бијељине, чланови ФК „Радник“ - рекао је Гашић и појаснио да ће у периоду од 19.00 до 19.30 часова бити одржан полигон спретности под називом „Ми смо спортисти“, те да ће учествовати дјеца из старијих група из оба вртића. Након тога ће дјевојчице из старијих група из оба врића извести плесну тачку „Плесом до здравља“, а од 19.30 до 20.30 часова биће одиграна фудбалска утакмица.
 
Циљ овог спортског догађаја су промоција спорта и здравог начина живота, јачање партнерства између родитеља и вртића као главног предуслова за квалитетно предшколско образовање, али и промоција Бијељине.
 
Директор Вртића „Чика Јова Змај“, Славиша Вујановић, је истакао хуманитарни карактер утакмице која ће бити одиграна у четвртак и напоменуо да је цијена улазнице симболична - три конвертибилне марке, те да ће цјелокупан приход од продаје улазница бити прослијеђен на рачун Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју.
 
- Жеља нам је да путем рада предшколског система образовања на подручју Града Бијељина скренемо пажњу јавости на положај дјеце са потешкоћама у развоју - казао је Вујановић.
 
Љубиша Станишић  из Одјељења за друштвене дјелатности је рекао да ће Градска управа на челу са градоначелником Љубишом Петровићем, као и у претходном периоду, финансијски подржати ову и сличне манифестације, јер је крајњи циљ промоција хуманости, предшколског образовања, породице.
 
Проф. др Небојша Митровић са Педагошког факултета у Бијељини је  нагласио да је један од кључних циљева, поред хуманости на дјелу, промовисање здравих породичних вриједности, јер је породица основна ћелија друштва, а сви мисвједоци да родитељи данас, усљед борбе за егзистенцију, све мање времена посвећују дјеци. Он је додао да је и проблем гојазности глобални проблем данашњице, а спортска активност један од начина рјешавања овог проблема.