Official web site of
The City of Bijeljina

Нови предсједник Општинског фудбалског савеза изабран на нерегуларној Скупштини



У атмосфери притисака и уз бројне нерегуларности и кршења правних аката Општинског фудбалског савеза Бијељина, на вечерашњој Скупштини ОФС за предсједника изабран је Горан Јањић, одборник СНСД-а у Скупштини града. Скупштини је, и поред покушаја да му се онемогући улазак, присуствовао и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
- Руководство ОФС је наредило обезбјеђењу да ме не пуштају унутра, па смо били принуђени да се физички надгуравамо, да бисмо могли присуствовати сједници. Сједница је од почетка била нерегуларна, јер је предсједник Верификационе комисије, Мићо Тодоровић из Ченгића, одбио да преброји присутне делегате. Ми смо приложили и документ потписан од стране Управног одбора ФК „Пролетер“ из Дворова којим су опозвани делегати који су ипак учествовали на вечерашњој сједници. Такође, онемогућаване су дискусије, а људи који су директно прозвани нису имали могућност да се обрате - навео је, између осталог, градоначелник Петровић, додајући да би, да је сједница протекла регуларно, први честитао изабраним функционерима ОФС.
Петровић је истакао да је претходних дана доминирао језик пријетњи који је кулминирао пријетњама од стране претходног секретара ОФС Радике Марића члану његовог Кабинета, али и његовом малољетном сину, нерођеном дјетету, родитељима, мртвим прецима...
- То није само удар на мог сарадника, већ удар на Градску управу и Град у цјелини. То је испод сваког нивоа морала и потврда да га у руководству ОФС нема, јер су у претходном периоду правосудне установе доносиле осуђујуће пресуде за кривична дјела, а у руководству ОФС сједи пресуђени криминалац. И та стварност уцјена и притисака кулминирала је према делегатима на вечерашњој Скупштини - био је јасан Петровић.
Он је најавио да ће анализирати ток сједнице и у складу с тим подносити правне механизме, јер је сједница од самог почетка била незаконита, као и да је ово још један политички циркус СНСД-а, јер је за предсједника изабран одборник ове странке у локалном парламенту, а и сви остали предложени функционери су из свијета политике.
- Ми смо овдје били у улози представника локалне самоуправе, јер се из локалног буџета издвајају значајна средства за фудбал у овом граду. Наше легитимно право је да будемо упознати којим људима се повјерава руковођење општинским фудбалским савезом. Нажалост, вечерас смо видјели само пробијање моралног дна и то је и верификовано - оштро је реаговао градоначелник Бијељине.