Official web site of
The City of Bijeljina

Настављена сарадња са Фондацијом "Импакт" на подршци предузетницима



Град Бијељина и Инвестициона фондација „Импакт“ потписали су уговор о партнерству на реализацији програма подршке предузетништву кроз ИМПАКТ Инкубатор пословних идеја на подручју Града Бијељина, на основу ког је предвиђен наставак сарадње започете 2018. године. Укупна вриједност овогодишњег предузетничког програма износи 70.000 конвертибилних марака, од чега ће Град обезбиједити 50.000, а „Импакт“ 20.000 КМ. Максимални износ који бизнис, односно, предузетник може добити у оквиру овог програма је 5.000 КМ.
Средства ће бити издвојена за грантове, а трошкови обуке, промоције и менторства нису укључени у овај износ.
Приликом потписивања уговора, Сенаид Ђозо из „Импакта“ је истакао да су од оснивања подржали преко 500 пословних подухвата, од чега је финансијску подршку добило преко 400 подухвата.

- Важно је да је одрживост ових бизниса у првих годину дана 98-99 одсто, а дугорочно преко 90 одсто, а у неким локалним заједницама одрживост је и 100 одсто. У Бијељини радимо већ шесту годину и до сада је у инкубатор ушло преко 150 предузетника. Посебно нас радује што у структури предузетника имамо 30 одсто бизниса који су у сектору производње - истакао је Ђозо и најавио да ће за ову годину јавни позив бити отворен од јула до краја августа, уз позив свим грађанима Бијељине који имају бизнис-идеју да се пријаве за учешће.

У Бијељини је од почетка сарадње са „Импактом“ финансијски подржано 39 пословних подухвата, од којих већина успјешно до данас успјешно послује. Како би се пружила додатна подршка и осигурало да нови бизниси, односно, предузетници опстану на тржишту, Град Бијељина, односно, градски Одсјек за локални економски развој и европске интеграције, у Иновационом центру за одрживи развој (ИнЦОР) организује обуке корисне за унапређење њиховог пословања.

- Подршка предузетницима на почетку њиховог предузетничког пута је изузетно значајна, можда и најважнија како би им се дао вјетар у леђа, а њихове пословне идеје добиле замајац. Вјерујемо да млади људи и у бизнису, као и у другим секторима друштва, често буду најхрабрији покретачи промјена, па ћемо зато са задовољством са Фондацијом „Импакт“ наставити сарадњу и ове године - поручила је градски менаџер Татјана Пантић овом приликом.