Official web site of
The City of Bijeljina

Шанса за ИТ почетак - пут до квалитетне праксе у бијељинским ИТ компанијама




​Шанса за ИТ почетак - пут до квалитетне праксе у бијељинским ИТ компанијама

У Техничкој школи „Михајло Пупин“, у оквиру пројекта „Шанса за ИТ почетак“,  потписани су уговори о обављању практичне наставе, односно праксе у ИТ компанијама у Бијељини од стране ученика ове школе који похађају наставу на смјеровима који школују будуће информатичаре.
Захваљујући потписаним уговорима, 32 ученика Техничке школе од 11. септембра обавља праксу у компанијама „Елефант солушнс“ (Elephant solutions), „387 солушнс“ (387 solutions), „Диџитал импулс“ (Digital impuls), „Кингдом“, „Мист технолоџис“ (Mist technologies), „ИТ медиа“.
Насупрот досадашњој пракси, која је подразумијевала да практични дио наставе буде обављан у школском кабинету за информатику, ученици ће од овог мјесеца имати прилику да практична знања стичу у конкретном пословном окружењу.
Циљ пројекта „Шанса за ИТ почетак“ је модернизација наставног процеса у Техничкој школи „Михајло Пупин“, посебно на ИТ смијеровима. Пројекат је дио програма „Оквир за реализацију Циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у БиХ (SDG2BIH)”, који финансира Влада Шведске и имплементира Развојни програм Уједињених Нација (UNDP) у партнерству са Дјечијим фондом УН (UNICEF) и Ентитетом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UNWOMEN) у БиХ, уз координацију Канцеларије резидентног координатора УН. Координатор пројекта у Бијељини је Одсјек за локални економски развој и европске интеграције при Граској управи Града Бијељина.