Званична интернет презентација
Град Бијељина

Позив за пријављивање за добијање средстава из Челинџ фонда (Challenge fond)​Привредни субјекти са подручја БиХ и Шведске по шести пут могу да се пријаве за добијање бесповратних средстава из Челинџ фонда (Challenge fond).
Јавни позив отворен је до 12. фебруара 2021. године до 16:00 часова.
Расположиви фонд за овај позив је око 420.000 евра. Средства су намијењена привредним субјектима са иновативним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ.
За потенцијалне кориснике из категорије „стартап-а“, који су регистровани најмање шест мјесеци, предвиђен је максимални износ гранта до 10.000 евра, док корисници из категорије микро, малих и средњих предузећа до 250 запослених, који обављају дјелатност дуже од двије године, могу рачунати на подршку у максималном износу до 30.000 евра.
Апликанти морају обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта, чија реализација не може бити краћа од 3 мјесеца, нити дужа од 6 мјесеци.
Пријаве на овај позив морају бити поднесене искључиво у електронској форми на интернет-страници www.c2c.ba, у складу с упутствима која се налазе у документу Водич/Смјернице за апликанте, који је саставни дио Апликационог пакета који чине следећи документи:


Челинџ фонд је успостављен у оквиру пројекта Челинџ ту чејнџ“ (Challenge to Change) који финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (Сида), а спроводе га Сарајевска регионална развојна агенција (СЕРДА) и Развојна агенција Републике Српске (РАРС). Партнер у пројекту је и регион Остерготланд у Источној Шведској.
Укупни распложиви Челинџ фонд је око 3,9 милиона евра.