Званична интернет презентација
Град Бијељина

ИНОВАЦИОНИ ИЗАЗОВ „BIJELJINA START UP DRILL 2022“
Имаш пословну идеју али не знаш како да је реализујеш- придружи нам се и безбрижно је тестирај уз менторску помоћ!
Знаш да постоји проблем који треба тржишно рјешење, али не знаш гдје почети - дођи по алате који ће те покренути!
Бојиш се започети или си већ почела/о, али није ти успјело - охрабри се, уз занимљиве сaговорнике и предузетнике који исто тек крећу!
Тренутно немаш идеју, али си знатижељна/ан и ентузијастична/ан када се ради о предузетништву - придружи се неком од тимова и повежи се с новим људима и знањима!
Размишљате о промјени каријере и покретању властитог предузетничког подухвата?
Ово је права прилика за ВАС!
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДВОДНЕВНИ ИНОВАЦИОНИ ИЗАЗОВ
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“
 
Уводне информације
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“ значи да учиш, у тиму и с менторима! Отворен је за све - студенте, запослене, незапослене - с пословном идејом.

Можда сте чули о Lean Startup методологији која се темељи на принципу Build-Measure-Learn, познатом од Lean Startup -а покренутог од стране Ерика Рајса? Знате ли како га примијенити? Зашто су важне програмске хипотезе и како их тачно дефинисати? Знате ли ко су ваши рани корисници, зашто су важни и како их пронаћи? Јесте ли чули за методологију развоја купаца? Знате ли како управљати процесом развоја купаца? Која је разлика између квалитативних и квантитативних експеримената купаца и како мјерити њихов успјех? Како можете наћи разлику између тачних и нетачних интервјуа корисника и зашто је то битно? Да ли је производ који сте у посљедњих 6 мјесеци развили МВП (минимални одрживи производ)? Да ли је боље користити методу Concierge или Чаробњак из Оза?

Након 24 сата START UP DRILL-a знаћеш одговоре на сљедећа питања:
  • Гдје започети са тестирањем моје пословне идеје?
  • Како примијенити Lean Startup методологију да би смањили ризик наше идеје?
  • Знам ли ко су моји рани корисници, зашто су важни и како их пронаћи?
  • Како могу сазнати постоји ли тржиште за моју идеју?
Главна вриједност коју сваки учесник мора добити јесте да научи да тестира идеје и како да усклади своје производе с очекивањима купаца тако да може да достигне производ / тржишно стање као крајњи циљ.
Обуку ће водити представници иновацијске агенције „Lean Startup Croatia” у сарадњи са Одсјеком з локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина.
 
Lean Startup Croatia своју мисију види управо у подстицању, охрабривању и оснаживању нових идеја кроз развој иновативности, предузетништва и предузетничког знања, који представљају темељ здраве економије.
 
Опис обука
Током START UP DRILL-a радиш у тиму састављеном од људи који се претходно нужно не познају, који носе различите перспективе и искуства. Заједно с њима радиш на валидацији проблема и на том путу учите сви заједно! Уз менторску помоћ! Тимови се формирају око проблема који се представљају на почетку догађаја. Уколико се око твоје презентације не окупи довољно велики тим, имаћеш прилику придружити се неком другом тиму.
 
Да би се укључила/о у START UP DRILL, не треба да имаш никакво претходно искуство и знање, ми ћемо ти осигурати све основе од прве минуте!


Unknown Object
Учешће на START UP DRILL је бесплатно а мјесто одржавања је Иновациони центар за одрживи развој - ИнЦОР у Улици Филипа Вишњића (изнад кафеа "Гарден") у Бијељини.
  
Ко може аплицирати?
  • Пунољетна лица - студенти, запослени, незапослени – битно је да имате пословну идеју.
 
Полазници добијају потврду о учешћу на I “BIJELJINASTART UP DRILL 2022“.
 
Због ограниченог броја мјеста (30) предност ће имати првих тридесет кандидата који се пријаве.
  
Како аплицирати на обуку?
Пријаве се достављају искључиво електронски и подносе се најкасније до 31.08.2022. године (сриједа) до 12:00 часова. Пријавни образац је доступан на сљедећем линку:
https://forms.gle/31Mdr1Q3JwQgKVNeA

Након истека периода за прикупљање пријава, апликанти ће бити информисани о резултатима.

Гдје можете добити више информација?
Више информација можете добити у Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града  Бијељина, Карађорђева 4, канцеларије број 15 и број 17, на телефон +387 (0)55 233 169 и 233 159 или путем адресе електронске поште [email protected]