Званична интернет презентација
Град Бијељина

Изградња Центра за социјални рад примјер јавашлука Јединице за координацију пољопривредних пројеката



- Нова зграда Центра за социјални рад представља примјер лоше сарадње и лоше обављеног посла. Након што нам је одобрен кредит Свјетске банке за изградњу новог објекта, јер је стари био неуслован и потпуно уништен у поплавама 2014. године, због недомаћинског односа Јединице за координацију пољопривредних пројеката према овом пројекту, Град Бијељина је добио један полузавршени објекат и обавезу враћања кредита чија средства нису искоришћена намјенски, како су планирана, истакао је на данашњој конференцији за медије градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
Он је подсјетио да је Град обезбиједио почетна средства за изградњу нове зграде Центра за социјални рад и на основу успјешно започетог посла, од Свјетске банке добио кредит у износу од милион КМ, како би се зграда у потпуности завршила.
- Посао је преузела Јединица за координацију пољопривредних пројеката, која је расписала тендер, изабрала извођача радова и надзор. Првобитним уговором је предвиђено да се комплетан посао заврши за 100 дана, односно, до краја 2018. године. Град је био коректан и дао сагласност на продужење рока иградње али и задњи рокови су пробијени. Ближи се крај 2019. године, а ми осим рата кредита немамо ништа - изричит је Мићић.
Градској управи је достављена на потпис окончана ситуација, коју Градоначелник није потписао јер су радови који су изведени на згради у супротности са одредбама у уговору.
- Каблови од струје висе поред зграде, угрожавајући пролазнике. Умјесто четвртог спрата, урађен је трећи, а донијели су окончану ситуацију на потпис. Молим све новинарске куће да оду на лице мјеста и увјере се да је тамо на дјелу био општи јавашлук. Услов да добијемо средства је био да Јединица за координацију пољопривредних пројеката преузме реализацију пројекта, и Градска управа Града Бијељина није правила проблем, јер смо очекивали да ће се они одговорно понијети, како и доликује једној установи тог значаја. Писмено ћу образложити због чега нећу да потпишем окончану ситуацију, а од оних који су реализовали овај посао тражићу одговорност  - био је јасан Мићић.