Званична интернет презентација
Град Бијељина

Пољопривреда и туризам повезују Семберију и руске регионе

- Русија повећава увоз пољопривредних производа из БиХ, а Бијељина, као значајан пољопривредни центар може да заузме важно мјесто у овом процесу. О томе се већ воде разговори у Бањалуци и Сарајеву, али смо жељели и да се на лицу мјеста – у Бијељини, увјеримо у пољопривредне потенцијале Семберије, истакао је амбасадор Руске Федерације у Бих Петр Иванцов приликом јучерашње посјете Бијељини и разговора са градоначелником Мићом Мићићем.

Амбасадор је додао да је руска страна заинтересована и за сарадњу у области туризма, те да се упознао са природним љепотама регије и потенцијалима за здравствени туризам:

- Надамо се наставку контаката у овим областима, како посредством Амбасаде Русије, тако и посредством привредника, односно путем привредних комора двије земље", изразио је своје очекивање Иванцов,

Оцјењујући да је заинтересованост руских привредника за сарадњу са пољопривредним и туристичким сектором шанса коју локална привреда не треба да пропусти, нагласио је градоначелник Мићић и додао:

- Имамо дугу пољопривредну традицију, а наша туристичка понуда је све шира и разноврснија. Сљедећи корак ће бити направљен почетком наредне године када ће руски ветеринарски стручњаци у оквиру посјете Босни и Херцеговини, посјетити и Бијељину. Тада ће бити детаљније разматране могућности за извоз хране у Русију, најавио је  градоначелник Мићић.