Званична интернет презентација
Град Бијељина

Седам деценија „Радника“

Седамдесета годишњица оснивања Фудбалског клуба „Радник“ обиљежена је синоћ свечаном академијом у Центру за културу, а у Музеју Семберије отворена је изложба о првих седам деценија најпопуларнијег бијељинског спортског клуба.

У присуству бројних званица из спортског и јавног живота, играча и ветерана, спортских радника, навијача и пријатеља „Радника“ приказана је богата историја клуба, уручена су клупска признања појединцима и установама најзаслужнијим за развој ФК „Радник“ и најављени амбициозни пројекти планирани за блиску будућност.

У обраћању на почетку Академије, предсједник Управног одбора Младен Крстајић је истакао да је у претходних годину и по урађено много посла, укључујући и реконструкцију терена, оспособљавање помоћног терена за квалитетне тренинге, а уређене су и унутрашње просторије на стадиону за играче, стручно особље и медије. Тренутно се граде четири свлачионице за млађе категорије, а следећи важан инфраструктурни подухват ће бити постављање рефлектора и новог семафора како би на стадиону могле да се играју утакмице и у ноћним терминима. Крстајић је посебно истакао и велику подршку локалне заједнице и Градске управе „Раднику“.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је оцијенио да је ФК „Радник“ од оснивања спортски синоним Бијељине:

- У седам деценија су стали важни спортски успјеси и мање успјешне сезоне, али све је то непрекидно вријеме доприноса „Радника“ развоју спорта и физичке културе. Локална управа је увијек имала слуха за потребе вашег и нашег клуба, а генерације спортиста и спортских радника које су стасале у „Раднику“ су знале да мајсторски узврате за ову подршку – било у матичном клубу, било након што су се прославили у другим клубовима у земљи и иностранству и тако пронијеи име Бијељине по цијелом свијету. Нити би Бијељина без „Радника“ била то што јесте, нити би „Радник“ био то што јесте без подршке Града, закључио је градоначелник Мићић.

Свечана академија је била прилика на подсјећање на богату историју ФК „Радник“ од оснивања, 1945. године и на бројне успјехе, укључујући и највећи – наступ у југословенској Другој лиги у сезони 1971/72. У послијератном периоду „Радник“ је три пута освајао првенство Републике Српске, а у текућој сезони има значајну улогу у Премијер лиги БиХ, и представља, можда и највеће изненађење, с обзиром да тренутно заузима четврто мјесто на табели.