Званична интернет презентација
Град Бијељина

Бијељина најбољи партнер Новог Сада и Јужнобачког округа

На синоћ одржаној свечаности у Матици српској у Новом Саду, градоначелнику Мићи Мићићу је уручена Повеља "Капетан Миша Анастасијевић" као градоначелнику Града - најбољег регионалног партнера у областима привреде, прекограничне сарадње и туризма. Град Бијељина и Канцеларија за локални економски развој Града Новог Сада су једини добитници признања из области локалне управе, а Град Бијељина је и једини добитник признања изван територије Републике Србије. Награду "Капетан Миша Анастасијевић" већ петнаест година додјељују Агенција "Медиа Инвент", у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду и регионалним привредним коморама у Србији.

По оцјени жирија, Град Бијељина је заслужио ово признање на основу отворености за сарадњу са Градом Новим Садом и Јужнобачким округом и опредијељености за активности на превазилажењу граница и унапређењу квалитета живота грађана. Добра искуства у међусобној сарадњи потврдили Бијељине и Новог Сада, као и намјеру да се та сарадња унаприједи, потврдили су и градоначелник Мићић и Маријана Дукић-Мијатовић из новосадске Канцеларије за ЛЕР:

- Два града, као други по величини у Србији и Српској и носиоци развоја својих регија имају много простора за сарадњу, прије свега у области привреде и рјешавања комуналних проблема. Најважнији циљ за наредни период ће нам бити искоришћавање што више средстава из претприступних фондова Европске Уније кроз пројекте прекограничне сарадње, као и међусобна размјена информација и искустава у привлачењу инвестиција,1 истакао је градоначелник Мићић на свечаности у Матици Српској.