Званична интернет презентација
Град Бијељина

Помоћи домаћинствима у Доњем Црњелову

- Градска управа ће покушати да помогне домаћинствима у Доњем Црњелову и, у складу са могућностима буџета, надокнади им бар дио штете коју су претрпјела од грáда. Комисија за процјену штете ће изаћи на терен и врло брзо ћемо имати потпуне податке о посљедицама невремена и броју домаћинстава које је невријеме погодило - најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом јучерашње посјете Доњем Црњелову.

Градоначелник је додао да је противградна заштита дејствовала, али да због обима невремена није била у могућности да у потпуности спријечи појаву грáда.

Драгиша Мартић, у чијем домаћинству је невријеме уништило засад лубенице на око два хектара, и његов сусјед Младен Митровић су истакли је да је највећа штета причињена на засадима раног поврћа на отвореним површинама, док су усјеви житарица мање оштећени.

- Важна нам је подршка Градске управе у овом тренутку. Пољопривредникова производња је испод отвореног неба и зависимо од временских прилика. Срећа је што грáд није захватио цијело село, него само један појас, али домаћинства која су погођена су претрпјела огромну штету. Зато смо захвални градоначелнику и Градској управи што су показали разумијевање у невољи која нас је снашла, закључио је Драгиша Мартић.