Званична интернет презентација
Град Бијељина

Три аустријске општине отворене за сарадњу са Семберијом и Мајевицом

2016-06-11

У посјети Граду Бијељина и региону Семберије и Мајевице боравила је делегација три општине из околине аустријског главног града Беча. Делегацију су предводили градоначелници општина Пургерсдорф, Пресбаум и Тулнербах - Карл Шлегл, Јозеф Шмидл-Хајберлајтнер и Јохан Новомецки, као и Жико Петровић - предсједник Интеграционог друштва "Семберија и Мајевица" из Пресбаума које је организовало ову посјету. Са гостима из три аустријска Града разговарао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић и том приликом им представио привредне, туристичке и инвестиционе потенцијале Града Бијељина и Семберије. Сусрету је присуствовао и начелник општине Угљевик Василије Перић који је био домаћин гостима из Аустрије првог дана посјете.

Градоначелници Пургерсдорфа, Пресбаума и Тулнербаха су истакли да су најчвршћа веза између њихових градова и региона Семберије и Мајевице људи који су поријеклом са ових простора, а који живе и раде у тамошњим локалним заједницама:- Наши суграђани поријеклом из Семберије и Мајевице су успјешно интегрисани у нашим општинама и доприносе њиховом развоју. Надамо се да ће они наставити да буду посредник у контактима са општинама и градовима овдје и да ћемо успоставити квалитетну сарадњу двије регије - једногласно су закључили три градоначелника из Аустрије.

Градоначелник Мићић  и начелник Перић су изразили очекивање да ће бити успостављена сарадња прије свега у области привреде, али и у области културе:- Трудимо се да нађемо начин да помогнемо нашим земљацима који живе у Аустрији да отворе предузећа у родном крају. Договорили смо се да ово буде први у низу сусрета и сигурни смо да ће ово бити нови подстрек привлачењу инвестиција у Бијељину и нашу регију - закључили су градоначелник Бијељине и начелник Угљевика.