Документи

Вијести

Нова опрема за бијељинске ватрогасце

2018-08-07

Територијална ватрогасна јединица Бијељина добила је данас нову опрему.
Ријеч је о ватрогасном возилу за техничке интервенције у вриједности 466.000 конвертибилних марака и пумпи за црпљење воде великог капацитета у вриједности 398.000 конвертибилних марака. Опрема је финансирана средствима из градског буџета Града Бијељина и Ватрогасног савеза Републике Српске
- Оваква пумпа на подручју Републике Српске тренутно постоји  само у Ватрогасној јединици Приједор и може се користити у случају поплава, јер може црпити 20.000 литара воде у минути. Возило за техничке интервенције је изузетно корисна опрема у случају пожара, али и других хитних интервенција - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, додајући да ће уз ову опрему и љестве од 32 метра, чија набавка је планирана у наредном периоду, Ватрогасна јединица Бијељина бити најопремљенија у БиХ.
Он је подсјетио да су Шековићима и Доњем Жабару донирана два старија возила, а да је бијељинска Ватрогасна јединица модернизована.
- Надамо се да ће ова опрема бити више коришћена у хуманитарне сврхе, а да ће што мање бити потребе за хитним реаговањем због поплава и пожара - изразио је своје увјерење Мићић.
Предсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Горан Стојаковић навео је да Ватрогасни савез сваке године у складу са планом који усваја Влада РС издваја средства за пројектно-техничко опремање ватрогасаца широм Републике Српске.
- Ово је стратешки приступ опремања ватрогасних јединица, с циљем заштите грађана и њихове имовине широм Републике Српске - истакао је Стојаковић.
Старјешина Ватрогасне јединице Бијељина Миле Спасојевић навео је да возило за техничке интервенције, поред воде за гашење пожара, има и сву додатну опрему за друге хитне интервенције, опрему за освјетљење, за извлачење дима из задимљених просторија, као и за подизање терета, али и савремени развални алат за помоћ у случају саобраћајних незгода .
- Пумпа нам је била неопходна, поготово за вријеме поплава, тако да смо сад много боље опремљени за непогоде - истакао је Спасојевић.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika