Документи

Вијести

Сви грађани Бијељине да буду равноправни чланови друштва

2018-06-14

Градска управа Града Бијељина промовисала је данас кампању "Ово је и мој град" која има за циљ подршку лицима са инвалидитетом, као и свима онима којима је потребна повећана пажња.
- Овај пријем је организован да бисмо разговорали са лицима са посебним потребама и њиховим породицама. Желимо да саслушамо њихове проблеме и да им покажемо да смо уз њих и уз њихова удружења, која су њихови  најбољи представници и посредници када је ријеч о сарадњи са Градском управом. Такође, циљ нам је да покажемо да је ово Град једнаких могућности за све и да желимо да се сви наши грађани интегришу у друштво. Бијељина је постала препознатљива у региону као Град толеранције и поштовања људских права и желимо да наставимо да дјелујемо у том смјеру - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који се захвалио свима који су учествовали у организацији овог пријема, удружењима, као и донаторима који су припремили донације за лица са инавлидитетом.
Градски менаџер Милош Стевановић навео је да ова кампања има за циљ да покаже да су лица са инвалидитетом дио друштва и да припадају Бијељини, као и сви остали суграђани.
- Данас смо се окупили да дамо подршку овој дјеци, и њиховим  родитељима , као и људима им помажу и који их уче, као и свима онима који су волонтерски укључени у помагање нашим суграђанима којима треба пажња. Шаљемо заједничку поруку мира, љубави и пажње у нашу друштвену заједницу и показујемо једноумље када су у питању наши посебни грађани, које неописиво много волимо и уз које стојимо јако - навео је градски менаџер Милош Стевановић.
Он је истакао да Градска управа мисли на све оне који имају било какав облик инвалидитета, те да су њен менаџмент, сви запослени на располагању овим лицима.
- Град ће стати уз сваког од вас, уз сваку вашу породицу, уз сваког оног  ко води рачуна о вама, како бисмо пробудили свијест о томе да ви морате да имате своја радна мјеста, да морате да имате своје мјесто у друштву у његовом цјелокупом функционисању. Наша обавеза је да вам у томе помогнемо и ми не желимо да гледамо да се проблем лица са инвалидитетом само гура под тепих и да ви само будете по кућама. Желимо да вас свакодневно видимо у граду, у школама, на послу и то је визија којој тежимо - навео је Стевановић.
Пријему су прсуствовали и донатори, који су у знак подршке дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима, поконили таблет рачунаре, бесплатне курсеви енглеског и њемачког језика, као и школа програмирања, тренинге за дјецу са посебним потребама без накнаде, бесплатне прегледе и поправке зуба, бесплатне улазнице на базене Бање Дворови, као и пакете бесплатних адвокатских услуга за лица којима је потребно заступање пред надлежним институцијама у остваривању својих права.
Данашњем пријему су присуствовали и представници вјерских заједница.
Дефектолог Ранко Ранкић, предсједник Удружења "Нада" које помаже лицима са физичким и психичким потешкоћама истакао је да овај пријем много значи особама са посебним потребама.
- Годинама радим са лицима са посебним потребама помажући им и ослушкујући њихове потребе, тако да знам колико њима значи овај данашњи пријем и колико се ова лица због тога осјећају одважно - појаснио је Ранкић.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika