Документи

Вијести

Лесковац нови град-побратим из Србије

2018-05-29

Градоначелници Бијељине и Лесковца Мићо Мићић и Горан Цветановић потписали су у Лесковцу на Духовски понедељак, који се у Лесковцу обиљежава као градска слава, Споразум о сарадњи два града.
- Пријатељство за мене има велики значај и одлука да наш Град, на овај празник, постане побратим са Бијељином, представља узвишени чин и причињава ми велико задовољство. Овим Лесковац и Бијељина учвршћују сарадњу у области привреде, културе, спорта и другим дјелатностима - истакао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.
Споразумом је дефинисано да су два града једногласна у намјери да прошире и продубе партнерство и сарадњу, вођени принципима узајамног поштовања и жељом за јачањем пријатељских веза на економском, научно-техничком и културном плану, на основу равноправности и узајамног интереса и у складу са правним прописима Републике Српске, oдносно, Босне и Херцеговине и Републике Србије, постојећим међународним споразумима.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић се, честитавши славу, захвалио на указаном повјерењу и позвао градоначелника Лесковца да буде кум у Бијељини на Дан Светог Пантелејмона.
- Надамо се да ће се у наредним годинама сарадња између наших градова унапређивати и да ће представници културе, Привредне коморе и Градске управе Лесковца, на челу са градоначелником Цветановићем, доћи у Бијељину 9. августа и бити наши кумови на Пантелино - изразио је своје увјерење градоначелник Мићић.
 


slika
slika
slika
slika
slika