Документи

Вијести

„Ноћ музеја“ - догађај за освјежење културне сцене у Граду

2018-05-23

Бијељина је у ноћи 19. маја по 13. пут била дио породице европских градова у којима грађани путују времепловом кроз прошлост и садашњост у оквиру „Европске ноћи музеја“. Као и претходних година, ова манифестација је била осмишљена да испуни очекивања и радозналост посјетилаца разних узраста и укуса.
Традиционално, први који су ступили у Музеј Семберије су били малишани за које је организована радионица „Испод крошње баобаба“ на којој су се најмлађи посјетиоци огледали у прављењу маски и техникама осликавања пећина. Назив и тема радионице надовезали су се на изложбу фотографија београдске умјетнице Вере Павловић „Н'гола“ насталих током њеног боравка у Анголи, која је отворена овом приликом.
Ноћ музеја је настављена наступима најмлађих полазника Музичке школе „Корнелије Станковић“, Дјечијег и великог хора „Србадија“, рецитацијама полазника курсева руског језика у Бијељини уз музичку пратњу и позоришним минијатурама чланова глумачке трупе „Убунту“. Добра атмосфера из Музеја се могла осјетити и на платоу испред Музеја на којем су се распјевавали „Србадијини“ хористи. Ове године на „Ноћи музеја“ је по други пут одржан квиз знања по концепту паб-квизова, а манифестација је завршена већ уобичајеном ди-џеј журком.
Координаторка „Ноћи музеја“ Сњежана Антић је истакла да је одзив публике био знатно изнад очекивања.
- Само на дјечијој радионици је очекивано око четрдесет малишана, а учествовало их је преко стотину, а остале програме је пратило неколико стотина посјетилаца. Концепт „Ноћи музеја“ је замишљен да извођачи и публика остваре интеракцију. Ове године на квизу су, поред шест домаћих екипа, учествовале и двије екипе из Срема, а три првопласиране екипе су награђене пивом и књигама - навела је Антићева.
Улаз на све програме је био бесплатан, а из Музеја Семберије су већ најавили да ће и следеће године отворити врата у вечерњем мајском термину.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika