Документи

Вијести

Отворен дводневни Сајам туризма "Бијељина-турист"

2018-05-18

У Бијељини је данас министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић отворио 9. Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина-турист".
- Семберија и цијела Република Српска морају још више промовисати и боље искористи туристичке потенцијале и природна богатства којима обилују.Уз богатство и потенцијале које имамо потребно је да унаприједимо све што је добро и отклонимо све што је лоше - истакао је  Глухаковић. 
Отварању сајма присуствовала је и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић која је истакла да је Бијељина капија за улазак туриста у Српску, што даје посебан значај овој манифестацији. 
- Етно-село "Станишићи" је иницијална туристичка дестинација која доводи туристе у Бијељину, али овај Град нуди и квалитетне хотеле, бројне културне манифестације као најбоље промотере туризма, сада и заштићено мочварно подручје Громижељ, што је врло атрактивно за стране туристе, као и сјајне потенцијале за развој сеоског туризма - навела је Јовановићева.
У обраћању излагачима и посјетиоцима сајма градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је значај сајмова и приватног предузетништва у Граду, као и све већи удио од туризма у развоју овог краја. 
- Овакве манифестације доприносе да на прави начин афирмишемо туризам Семберије. Хвала Министарству које нам је дало подршку да Сајам туризма у Бијељини постане традиоционална манифестација, а велики број окупљених излагача и посматрача показује колики је значај овог Сајма за Бијељину и околину - истакао Мићић.
Дводневни Сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина-турист" одржава се на тргу у центру Града, а представља се више од 80 домаћих излагача и гостију из земаља региона.
За представљање туристичких потенцијала Српске и земаља региона намијењено је више од 500 метара квадратних бесплатног излагачког простора. 
Првог и другог дана сајма представљју се туристичке организације, туристичке агенције, бање и климатска љечилишта, угоститељски објекти, привредни субјекти и произвођачи здраве хране својим промотивним материјалом. 
Другог дана сајма предвиђено је да угоститељски објекти и произвођачи здраве хране представе своју националну кухињу. 
Током оба сајамска дана стручни жири, у којем ће бити представници туристичких организација, изабраће најбоље излагаче у 10 категорија. 
Биће проглашена најуспјешнија туристичка промоција и промоција националне кухиње, најуређенији излагачки простор из области туризма и угоститељства, најбољи промотивни материјал и најпосјећенији штанд. 
На сајму ће бити изабране и најбоље представљање туристичке агенције, пријатељи сајма из Републике Српске и из иностранства, као и најуређенији штанд из области ручних радова. 

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika