Документи

Вијести

Привремене забране саобраћаја за 12,13, 14, 15. и 16. мај 2018. године

slika

За потребе несметаног и безбједног организовања традиционалног XVII хорског фестивала "Мајске музичке свечаности"  у храму Светог Велико мученика Георгија и Центра за културу привремено се забрањује саобраћај за све врсте возила, у Бијељини у улицама:
- Војводе Степе, у периоду од 09:00 до 18:00 часова, за дан 12. мај 2018. године (субота).
- Светог Саве  (дио улице од раскрснице са Улицом Милоша Обилића до раскрснице са Улицом Доситеја Обрадовића) у периоду од 08:30 до 18:00 часова за дан, 13. мај 2018. године (недјеља).
Привремене забране ће се означити одговарајућим саобраћајним знацима.
Такође, за потребе организовања манифестације XVII хорског фестивала "Мајске музичке свечаности", Српском пјевачком друштву "Србадија" из Бијељинe, одобрава се и привремено заузеће јавног вануличног паркиралишта код Саборне цркве у Улици Јована Дучића, у периоду од 12. маја (субота) у 06:00 часова до 13. маја 2018. године (недјеља) у 22:00 часа.
За потребе несметаног обиљежавања Дана семберских ратних јединица, Дана Војске Републике Српске и Дана 3. пјешадијског Република Српска Пука, као и прославе Крсне славе манастира Свети Василије Острошки, одређује се забрана саобраћаја за све врсте возила по следећем редоследу:
Због проласка строја војника од Касарне "Војвода Степа Степановић" (капија код Ванековог млина) до Централног споменика погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу Краља Петра I Карађорђевића, те служења парастоса и полагања вијенаца погинулим борцима, забрањује се саобраћај у следећим улицама и трговима:
- Српске добровољачке гарде
- Трг Ђенаерала Драже Михајловића
- Меше Селимовића
- Трг Краља Петра Првог Карађорђевића
-  Вука Караџића
Забране у наведеним улицама ће се прекидати како буде завршен пролаз строја војника кроз њих. Забрана је привремена и траје на дан 12.05.2018. године од 10:15 часова, па све до проласка строја војника, а најкасније до 10:45 часова.
Ради обиљежавања Крсне славе манастира Свети Василије Острошки те проласка Литије од манастира Свети Василије Острошки до споменика на Тргу Краља Петра I Kарађорђевића, те повратка Литије у манастир Свети Василије Острошки, забрањује се саобраћај у следећим улицама:
- Патријарха Павла (цијела улица)
- Вука Караџића (цијела улица)
- Николе Тесле (лијева страна посматрано у смјеру према Зворнику)
- Жртава фашистичког терора (цијела улица)
Забране у наведеним улицама ће се прекидати како буде завршен пролаз Литије кроз њих. Забрана је привремена и траје на дан  12.05.2018. године од 10:30 часова, па све до окончања Литије, а најкасније до 12:45 часова.
За потребе организовања несметаног и безбједног провођења манифестације Први дјечији фестивал "Радост Бијељине" у Хотелу Дрина, а у складу са програмом манифестације одређује се забрана саобраћаја за све врсте возила у дијелу Карађорђеве улице, од раскрснице са Улицом Патријарха Павла до раскрснице са Улицом кнеза Милоша, као и на Тргу краља Петра I Карађорђевића.
Новонастали режим одвијања саобраћаја ће се регулисати на следећи начин:
- Саобраћај из Улице Меше Селимовића ће се усмјерити у Улицу Вука Караџића, а забраниће се скретање из Улице Николе Тесле у Улицу Вука Караџића.
Забрана је привремена и траје за дане 14.05.2018. године у периоду од 11:00 до 11:30 часова и 16.05.2018. године у периоду од 17:30-20:00 часова, односно до  завршетка манифестације Први дјечији фестивал "Радост Бијељине".